首页 | 学院概况 | 师资队伍 | 本科生培养 | 研究生培养 | 招生就业 | 学科建设 | 科研工作 | 学生工作 | 党建工作

当前位置: 首页>>信息公告>>正文
自动化学院学术报告(三)
2021-12-01 17:03

应自动化学院邀请,华南理工大学系统工程研究所所长邓飞其教授于2021年12月6日为我院教师和研究生讲学。欢迎自动化学院及全校相关教师、博士生、硕士生参加!

报告专家:邓飞其教授

报告题目:Dynamic event-triggered control for linear stochastic systems with sporadic measurements and communication delays

报告地点:线上腾讯会议 ID: 670 468 800

报告时间:2021年12月6日下午7:00

报告简介:The talk is concerned to the stability of linear stochastic systems in the presence of sporadic measurements and communication delays. Motivated by considerations about the efficient use of the available resources, two so-called dynamic discrete-time event-triggered control (DTETC) strategies tailored to the system are designed, including some existing periodic event-triggered control strategies as particular cases. An impulsive switched system approach and a switched time-delay system approach are developed for modeling and stability analysis of the resulting closed-loop systems, respectively. In addition, it is shown that under the same decay rate, the designed dynamic DTETC may further reduce the conservatism than their static counterparts. Interestingly, the proposed impulsive switched system approach can capture the stabilizing effect of the communication delays. A numerical example is provided to illustrate the theoretical results.

专家个人简介:

邓飞其教授,1983年毕业于湖南大学计算数学专业,获学士学位,1997年毕业于华南理工大学自动控制专业,获工学博士学位。现为广东省人民政府参事、华南理工大学学术委员会委员、系统工程研究所所长;IEEE CSS Guangzhou Chapter主席、中国自动化学会控制理论专业委员会(TCCT)委员、广东省物联网技术标准委员会主任、IEEE Access AssociateEditor、《华南理工大学学报》(自然科学版)副主编、CCC-中国科学张贴论文奖评奖委员会委员、TCCT随机系统控制学组主任,中国仿真学会不确定性系统分析与仿真专业委员会副主任委员。主要研究复杂系统控制理论,出版专著4部,在IEEE Transactions on Automatic Control、Automatica、SIAM Journal of Control and Optimization、Systems & Control Letters等期刊发表论文300多篇。2016、2021年度中国自动化学会优秀博士论文奖指导教师。